Mielno aan de Poolse Oostzeekust
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
12 Augustus 2012 | Polen, Mielno
We zijn nog een dag in Greifswald gebleven.
Hoewel de weersvoorspelling niet denderend was wist de zon er toch een aangename dag van te maken.
's-avonds zijn we naar een muziek uitvoering geweest aan het strand .
De band speelde in een muziekkoepel een mix van Bert Kempfert, blues en Udo Jurgens.
Tijdens de middag wandeling konden we gebruik maken van gratis wifi internet bij de VVV.
avondeten: gekookte aardappelen met kohlrabi en kalkoen vlees.
11 augustus 2012, Zaterdag.
Vervolg op wegnr 111, richting Polen.
Bij de grens overgang geen oponthoud voor ons.
Daarna gelijk veel winkels waar de cigaretten goedkoper zijn.
Ook het aanbod aan wodka merken is groot, in een supermarkt al meer dan bij ons jenever merken in een slijterij.
Wel een file en vertraging bij de (gratis) veerboot in Swinemunde.
(=Swinoujscie). Omrijden was geen alternatief.
Verder langs de kust over weg nr 102.
In Miedzyzdroje de diesel afgtankt : 50.6 liter a 5,74 zloty.
Ook wat flappen uit de muur gehaald in een ander plaatsje, als ik de naam opschrijf staan mijn vingers in de knoop.
Daar was op de parkeerplaats ook een vrij wifi signaal, kon gelijk de koers van de afschrijving bij ING zien: 1 PLN (zloty= 0,246 eurocent).
Dat maakt omrekenen makkelijk voor ons: bedrag delen door 4 is euro's.
Langs de kust doorgereden naar Mielno.
Mijn route planner had wat moeite met het vinden van Ulica Polnoca 1.
Met de toegenomen welvaart is het stadje flink gegroeit. Om sluipverkeer tegen te gaan waren een aantal straten "dood lopend" gemaakt voor auto verkeer.
Met een omweg toch het adres, wat Corrie had opgezocht op campercontact.nl, gevonden.
Na de zaterdagse gebakken eieren zijn we naar de boulevard gelopen.
Dit kan ik het beste omschrijven als "volksvermaak".Het is een zaterdag avond en het lijkt op Benidorm, maar dan met veel kermisatracties erbij en nog meer eettentjes.
Veel prijzen zijn per 100 gram in plaats van per portie. Dat is dus wel even opletten.
Op het strand werden hete luchtballons te koop aangeboden, zoals in Thailand, voor 1 euro.
Door de koele krachtige avond wind mislukte er veel pogingen om zo'n ding de lucht in te krijgen. Het was wel een spectaculair gezicht.
Rond 21.30 op de terug weg naar onze "zwerfauto" kon ik het aanbod voor een hamburger niet weerstaan (5 zloty= 1euro25) , gestoomd broodje, alles erop en eraan. McD kan er nog wat van leren.
gereden: 178 km.
12 Augustus 2012 - 12:22
Hennie Kalkman:
Hoi Herman en Corry
Leuk je berichtjes weer te lezen van jullie trip naar Polen.
Heel veel reis plezier nog verder.
groetjes vanuit het Veen. -
12 Augustus 2012 - 18:00
Tineke De Wit:
Ha Corrie en Herman,
leuk weer een verslag van jullie reis te lezen.
Het is vandaag heel mooi weer en... onze kleinzoon Luuk is vandaag 2 jaar geworden !!!
Feest natuurlijk. Lekker in de tuin kunnen zitten.
Volgende week weer feest. Dan wordt onze kleindochter Anouk 4 jaar !!!
De basisschool begint voor haar.
Wij wensen jullie een hele fijne reis door Polen, veel plezier en groetjes van ons Jan en Tineke.