Ventspils Letland
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
21 Augustus 2012 | Letland, Ventspils
Wat later wakker door de disco herrie 's-nachts.
Voortreffelijk ontbijtje, geen croisants, die waren gisteren niet te vinden.
In plaats daarvan verse witte bolletjes(van gisteren), die niet opgepiept hoefde te worden.
Aan de gekookte eieren was niet te proeven dat ze van Letse kippen kwamen.
Daarna een strandwandeling van ca 6 km. Er is wel een enkele drup gevallen.
Regenkleding hadden we niet meegenomen en was ook niet nodig.
De wandeling begon bij een strandtent vol met surfplanken van deelenemers aan de "baltic"(wereld?) kampioenschappen.
Hoofzakelijk deelnemers uit de noordelijke landen. Er was geen Nederlander bij.
De discobeat is ook voor hen toch wat te hard en te lang geweest, denk ik.
Er waren nog geen deelnemers op het strand. De wind was er wel, met aardige golven.
Bij het strand een waarschuwing: pas op met steentjes die op amber lijken.
Het kunnen stukjes fosfor zijn van in zee gedumpte munitie, die geven brandwonden.
Daarna op weg naar Ventspils.
Het was een "autoweg"= twee rijstroken, zonder middenberm, gebruikt door voetgangers,
fietsers en ook auto's.
Soms in heel goede conditie. Anders een waarschuwing door een kameelrug op een driehoekbord
en daaronder advies snelheid 50 KM voor de volgend ... km.
Toch weer veilig in Ventspils aangekomen.
Vrije parkeerplaats gevonden in de buurt van:
de veerboten, vvv kantoor, open(gratis) wifi en de markt.
We waren bijtijds daar, konden bij de vvv een stadplattegrond krijgen en Zijn een wandeling gaan maken
langs de haven naar de Baltische zee, langs het strand, terug de stad in en naar de zwerfauto.
Ondertussen buiten genoten van een warme maaltijd op een terras.
In supermarkten hadden we al gemerkt dat rundvlees slecht verkrijgbaar is.
Er stond een prachtige afbeelding van een biefstuk met patat, maar helaas die was uitverkacht.
We hadden de enige keus uit twee flinke brokken rundvlees, overgoten met warme paprikasaus,
gemengde salade(ook met tomaat en paprika) en patat of gebakken aardappelpartjes.
Het smaakte wel, (C)met een klein flesje cola en (H)een halve liter limonadebier.
Inclusief fooi was het maar 12 euro.
Terug bij de camper begon het alweer donker te worden.
Goed dat we geen weegschaal bij ons hebben.
Na minimaal 2 x 6 km lopen vandaag, krijg ik zeker nog geen goedkeuring.
Gereden: 119 km