5 maart 2016
Door: herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
06 Maart 2016 | Spanje, Benidorm
Rimpels op zee, sommige golven hebben een witte kop.
De lucht is overwegend blauw met wat veeg wolken.
Perfecte dag om een wandeling te gaan maken.
We lopen heen een terug langs het strand: Levante, oude centrum, Poniente.
Aan het Poniente strand zien we op twee plaatsen vakantiegangers bezig met een georganiseerde ochtend gymnastiek met muziekale begeleiding.
Erboven staan op de wandelpromenade veel Spaanse ouderen dit te bekijken. Wij ook even.
Om schade aan voorhoofd en neus te voorkomen heb ik een wit hoedje aangeschaft.
Aan het einde van Het Poniente strand houden we een pauze.
Op de terug weg, het is dan in de middag wordt op dezelfde plaatsen van 's-ochtends gymnastiek,
nu eenvoudig lijndansen gegeven. Ook nu is de animo ervoor weer groot.
Er is tussen het Poniente en Levante strand wel een verschil merkbaar in de strandgasten.
Niet veel bezoekers komen naar beide stranden. De meesten blijven bij een van de 2.
Het oude centrum in het midden tussen de 2 stranden is dan ook rond 4 uur een echte mengelmoes.
Om 18.30 uur zijn we, nog geen 5 minuten lopen van ons appartement, in Monroes een bar/restaurant.
Met de groep van Andrea hebben we een Dine and Dance social.
Wel typisch(?) engels eten: een carvary van rund en varken.
Dat vlees wordt ter plekke van een groot stuk (uren in de oven) in plakken voor ons afgesneden.
Ik kende dat eigenlijk alleen bij maar bij maaltijden met beenham. Anders ligt het vlees al in plakken gesneden op bladen klaar.
Erbij was keuze uit: aardappel puree, aardappelen met rozemarijn takje uit de oven,
gekookt: groene/witte koolbladeren, groene doperwten-in knikkerformaat, wortelen, spruiten, gebroken sperciebonen. Erbij stonden appelmoes en 4 soorten saus waarbij mierikswortel.
Het dansen was om 23.00 uur gedaan daarna zijn we onder een heldere hemel direct terug naar ons appartement gegaan.