Maandag en Dinsdag in Frankrijk
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
05 Februari 2019 | Frankrijk, Laissey
Het was weer "in leren" met de Grundig M 10 route planner.
De keuze "geen tolwegen gebruiken" was verder verstopt dan bij gebruik van Google maps.
Daardoor zijn er wat extra kilometers bij gekomen toen we in Frankrijk onverwacht richting een "peage"gestuurd werden.
We zijn gereden tot Champigny les Langres, waar we een overnachtingsplaats vonden bij het dicht gevroren kanaal.
Enige storende in deze nacht kwam van rijdende treinen.
Ons avondeten: gekookte aardappelen met rode kool en gehakt balletjes.
Gereden 369 km, totaal 703 km
lokatie: N47.881340 E5.339290
20190205 Dinsdag
Aan de voorruit zat aan binnen en buitenkant ijs.
De dieselgestookte hete lucht kachel had wel goed zijn werk gedaan, we hebben het in de nacht niet koud gehad.
Op het vervolg van de reis zagen we vandaag veel wisselingen in de temperatuur. Dat kwam mede door de hoogte verschillen waarop we reden. Soms lag er op het water in kanalen en meren ijs, maar op andere plekken was er niet eens een ijs schots te ien. Ook lag er soms veel sneeuw, maar op andere plekken reden we langs akkers waar al een licht groene waas van uitlopers te zien was.
In Vichy,678 km na de vorige tankbeurt, 73.59 liter 7% bio diesel bijgevuld van € 1.409 per liter.
Mijn personen auto rijdt nu op 10% bio benzine en heeft daardoor een hoger verbruik gekregen. Ben benieuwd of dat met de bio diesel ook zo uit pakt.
Na 528km gereden te hebben zijn we gekomen tot Saint Germain du Teil, totaal gereden 1231 km.
Er ligt hier veel sneeuw langs de wegen.
Met het vallen van de duisternis zijn er strooi auto's met sneeuwschuif aan het werk. Onderweg was er ook (veel) smelt water op het wegdek. Om de pekel van de voorruit te houden is dan ook regelmatig sproeien nodig geweest.
We aten gekookte aardappelen met spruiten en procureur lapjes.
lokatie: N44.479040 E3.171900