Gizycko
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
16 Augustus 2012 | Polen, Giżycko
Een reisdag naar de meren in Polen
Via weg nr 7 (soms een autoweg s7) en weg nrs 16 en 50 naar
Gizycko aan een kanaaltje tussen twee meren.
Er over een handbediende draaibrug, alleen toegelaten voor auto's tot 2 mtr hoog een 2.500 kg zwaar.
We zagen het al fout gaan, maar de camping lag net een afslag voor de draaibrug. De camping is ook overnachtingshaven voor zeilboten en bootjes , met een lichte buitenboordmotor.
Er was gewaarschud voor herrie, er loopt een spoorlijn achterlangs, maar daar hebben we niet veel van gemerkt. Alleen goederentrein++en fluiten voor een kleine bediende overweg, die dicht blijft tot er een auto komt.
Avondeten: gebraden varkensvlees met gekookte maiskolf en gebakken aardappelen.
Nog wat bizonders: bij het betalen voor de parkeerplaats in Gdansk, had de wachter het maar over een Paragon, ik snapte er niets van en hij kon het me niet verder duidelijk maken.
Blijkt bij het doen van de boodschappen in Gizycko dat een paragon een kassabon is....
Gereden: 271 km
16 Augustus 2012 - 19:21
Jan En Ria:
Leuk jullie berichten. Weten we hier ook dat alles goed gaat.
Gelukkig dat jullie die draaibrug niet over hoefden. want jullie zijn veel te hoog.
En de taal is natuurlijk best lastig. Gelukkig kun je al en toe met gebarentaal ook ver komen.
Goede reis verder en tot horens.
ps. Herco en Hester zijn nog wat aan de camper aan het wennen, maar dat gaat al beter. -
17 Augustus 2012 - 13:06
Gerry:
hoi Leuk dat alles goed gaat. We krijgen hier het warmste weekend sinds 18 jaar, dus niet te veel ondernemen.
Corrie ik mail je nog over de rest. Veel plezier .
p.s. We hebben voor het najaar een reisje geboekt .