tot en met 9 maart 2014 - Reisverslag uit Benidorm, Spanje van Corrie en Herman Hooff - WaarBenJij.nu tot en met 9 maart 2014 - Reisverslag uit Benidorm, Spanje van Corrie en Herman Hooff - WaarBenJij.nu

tot en met 9 maart 2014

Door: Herman..Corrie foto's

Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman

11 Maart 2014 | Spanje, Benidorm

Maandag 3 maart 2014.
In de nacht is het harder gaan waaien, de wind gierde af en toe. Een keer ben ik uit bed gegaan om te kijken of de stoelen op het balkon wel in de luwte stonden. Bij ons was er geen omgewaaid.
Toen we gingen opstaan was er weer zon. Na het ontbijt ging Corrie naar Rovers Return (les Andrea).
Op onze tv zijn alleen zenders in de Spaanse taal. Een tijdje gekeken naar de ontwikkelingen rond de bezetting van Rusland in de Krim. Daarna ben ik naar het oude centrum gegaan voor levensmiddelen. Op de terugweg naar Corrie, om samen naar het appartement terug te lopen.
Op de woensdag markt had Corrie een soort tomaat gekocht, waarvan de naam begon met een M
en na de naam de toevoeging RAF. Wat het betekend weet ik ik niet. Open gesneden ziet het eruit als twee tomaten in een, heel veel vruchtvlees, weinig pitten. Nu was hij genoeg rood nagekleurd om op te eten, in plakken op brood. Corrie vond het echt naar tomaat smaken, voor mij was er een ondertoon aan groene meloen. Vanmiddag van de zon genoten op het balcon. Avondeten aardappelen, 's avonds terug naar het appartement was er een storm ontstoken, zo hevig dat de (grote) kliko's aan de stoep waren omgewaaid en de inhoud door de storm omhoog en over de straat waaide.

Dinsdag 4 maart 2014
Zover ik over de zee kon zien waren er witte koppen op de golven. De lucht was grotendeels blauw,
wel witte, geen grijze wolken.
Corrie ging naar les in Rovers Return (Andrea). Ik bracht de ochtend door in de lobby ,met internet.
De balletje balletje groep heb ik sinds het begin van het slechte weer niet meer op de boulevard gezien. Na de lunch gaf Corrie toe aan haar favoriete hobby: winkels kijken. Mij trok de zon op het balcon ( met uitzicht en een e-book) meer. Om half vijf gingen we naar “de kleine duvel” voor koffie/thee met toegiften. Deze keer aten we spinazie (uit de diepvries, niet gehakt) aardappelen en lamsvlees.
Dit vlees is opvallend malser dan we in Nederland gewend zijn.
Om half acht gingen op weg naar hotel Marina (dansavond door Andrea).

Woensdag 5 maart 2014
Er is ons warmer weer voorspeld voor de komende dagen
Bij opstaan was de zon er al, de wind is wat afgenomen.
Vandaag ben ik naar een ander filiaal van Mercadona gelopen voor vers brood en broodbeleg.
Ondertussen ging Corrie lessen bij Andrea in de Rovers Return.
Het was iets verder wandelen naar die supermarkt ( bijna 6 km heen en terug).
Hoogte verschil was nauwelijks te zien op de kaart. Op de heen weg wel te voelen in mijn kuiten.
Het waren twee lange straten sterk oplopend. Terug ging dat dus gemakkelijker.
Na de lunch genoten van de zon op het balcon van ons appartement.
's-middags zijn we wat gaan flaneren.
Na het avondmaal (gele rijst, kipvlees stukjes, garnalen, groene asperges, groene breek spercieboontjes) zijn we gaan dansen in in hotel Rialto (Andrea).

Donderdag 6 maart 2014
Er staat een koude wind, die aanhield tot in de middag. Op het balcon in de zon en uit de wind was het wel goed uit te houden.
De ochtend hebben we beneden in de lobby doorgebracht: internetten.
Na de lunch naar het verwarmde binnenzwembad gegaan. Het warme bubbel bad erbij kent 4 standen: in “rust” is er constante aanvoer van warm water, dan is er nog keuze uit grote bellen, water jets en fijne belletjes. Die laatste stand lijkt het meest op sprankelend water. Als je dan uit de tobbe komt voelt het net of de huid is ingevet, niet uitgeweekt. Daarna zijn we erop uit gegaan voor groenten. We hebben een bodega gezien waar nog wijn en port per liter verkocht wordt.
Ons avondeten was: ijsbergsla met tomaat - ui - aardappelen en entrecote.
Dit was voor ons de laatste keer dansen in Orange met Andrea, zij gaat voor even terug naar Engeland . Of het daarom was weet ik niet, er waren veel meer dansers.
Terug lopend naar het appartement was er een koude wind.
We beginnen aardig thuis te geraken in Benidorm.
Een aantal bedelaars hebben een vaste plek voor overdag, 's-avonds zitten ze weer op een andere plaats.
Is er een niet dan voelt dat als gemis in het straatbeeld.
Allen hebben een eigen bedel concept.

Vrijdag 7maart 2014
Stralende zon en een blauwe lucht. Dat is weer een goed begin van de dag.
Het “pan pueblo” (ontbijt/lunch brood) van de laatste supermarkt is niet zo lekker.
Zelfde naam, maar van een andere bakker.
Zal de volgende keer weer naar de supermarkt in het oude centrum gaan.
Op mijn tablet een nieuw “speeltje uit de google app store” MOVES, registreert wanneer ik in beweging ben en hoelang.Vanmiddag gaan we het uitproberen.
Omdat Corrie geen ochtend dansles meer heeft zijn we 's-middags samen over de strand boulevard gaan wandelen naar het oude centrum. De tijd dat we bij zandkastelen en de bellenblaas man hebben staan kijken werd feilloos geregistreerd en zijn op een kaart terug te zien.
Met nog maar een week resterend moeten we op letten wat we nog aan etenswaren gaan kopen. Met een beperkt retour gewicht kunnen we niets extra mee naar huis nemen.
's-avonds zijn we uit eten gegaan.
Dit keer gekozen voor een 3 gangen menu. Kippensoep, een soes, roastbeef met groenten en aardappel puree, toe een bolletje ijs. Daarbij een glas rode wijn.
Er bijna recht tegenover is het Ambassador hotel. Daar was een duo, de zangeres met country liedjes.
Op die muziek dansen was voor mij niet mogelijk, alsof een LP werd afgespeeld op 45 toeren!
Wel knap, de zangeres zong, dat is normaal, maar tegelijk daarbij op die snelheid ook nog de goede danspassen doen, dat moet je jong zijn en een beren sterke conditie hebben. We zijn ook nog even wezen kijken bij Paula in hotel Riviera . Het zaaltje leek aardig bezet, maar de muziek die opstond was niet uitnodigend genoeg om naar binnen te gaan. Dit keer waren we bijtijds ( voor elven) terug in het appartement.

Zaterdag 8 maart.
Blauwe lucht, over zee tot aan de horizon geen wolk te zien.
Lokale weersvoorspelling vandaag het waarderingscijfer 10, we mogen rekenen op 22 graden. Het wordt wel smeren, op het balkon is de zon al goed te voelen.
De balletje balletje groep is door de politie drie keer gepakt.
Een weinig zinvolle aktie. De tafel(een kartonnen doos) wordt vernietigd en in een afvalcontainer gegooid. De drie holle aardappel helften worden kapot getrapt. Dan worden de identiteitspapieren gecontroleerd. (dat duurt ongeveer een kwartier). Zo te zien zonder bekeuring of proces verbaal mogen ze weer gaan.
Nog voor de 2 politie agenten in hun auto zitten hebben ze alweer een nieuwe doos. Is de politie auto weg gereden, dan beginnen ze gewoon weer opnieuw.
De vrouw in de groep hebben ze niet een keer te pakken gekregen.
Lunch als gebruikelijk op zaterdag gebakken eieren.
In het oude centrum was het gezellig druk, het was een feestdag.
Na de middag wandeling hebben we koffie/thee met toegiften genoten bij “de kleine duvel”.
Daarna zwemmen in het verwarmde binnen bad. In de in het appartement biefstuk met brood gegeten.
Er was nergens line dansen.
De Red Dog heeft alleen nog avonden van Zondag t/m Woensdag.

Zondag 9 maart 2014
De zee is kalm, geen golven en een strak blauwe lucht.
We ontbijten met croissants en een eitje.
De politie is opnieuw actief en verstoord het balletje balletje twee keer.
Knap hoe ze die gasten toch weten te pakken. Op de strand boulevard hebben ze links en rechts van de speeltafel op ongeveer 50 meter een wachtsman staan. Kennelijk is controleren van identiteitsbewijzen het enige wat de politie kan doen. Terwijl ze staan te wachten op de controle van de papieren staan ze onder de ogen van de politie gewoon opnieuw het geld te verdelen voor een volgende spelronde. Toen we 's-middags over de boulevard liepen was “onze” balletje balletje ploeg er niet meer. Er was nu een andere groep actief.
's-avonds zijn we gaan eten in China garden. Marie zou een social geven in hotel Marina.
Wie er kwam opdagen: geen Marie. Bij de bar van het hotel konden ze ook geen bijzonderheden melden. Daarom door gegaan naar de Red Dog, Die ligt in de volgende straat om de hoek, nog geen 200 meter lopen. Er was om beurten een half uur cd muziek en een half uur Ron.
De liedjes die hij speelt zijn op een dreun en zo eentonig dat we vroeger dan we van plan waren naar huis zijn gegaan. Dit lijkt meer strafwerk dan plezier.

• 11 Maart 2014 - 20:08

Marijke.:

Ha Corrie en Herman...
    Herman,als eerste compliment hoor....
    Dat zijn hele epistels om dat bij te houden..
    Hier is t ook nog steeds geen winter,maar zo lekker als bij jullie...daar is t nog te vroeg voor.
    Geniet er nog maar van...want het is weer aftellen geblazen.
    Ik wens jullie alvast een goede reis naar huis terug....
    Groetjes
    X