tot en met 22 februari 2014
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
24 Februari 2015 | Spanje, Benidorm
De dag begint met matig weer, dwz veel bewolking en veel wind.
De zee is rustig, branding golven beginnen op ongeveer 15 meter van het strand.
Op zee zijn er maar weinig golven met witte koppen.
De "balletje balletje"oplichters zijn ook weer terug op de boulevard.
Nu hebben ze een andere aanpak: een ploeg van ongeveer 15 man.
De ene helft houdt zich bezig met mensen verleiden tot een verliezend gok spelletje, de anderen lijken meer met poging tot zakkerollerij bij kijkers/deelnemers bezig.
Een politie auto met 2 mensen erin kan niets beginnen tegen een ploeg van 15 man.
Een van de bendeleden in een blauw sport tenue is duidelijk de leider, hij heeft ook een briefje bij zich met daarop een werkverdeling, althans zo lijkt het. Na kijken op het papiertje geeft hij iedereen een taak. Dat zie ik vanaf de 10e etage. Het is dus net een stomme film, want horen doe ik ze niet.
Op vrijdagmiddag tussen 12 en half drie heeft een Begisch cafe biefstuk met patat voor € 5.50. Er is wel wat veranderd. Toen wij kwamen kregen we te horen dat er alleen voor het vrijdagmiddag eten gereserveerd moet worden (twee dagen te voren) voor een van de drie "zittingen" 12, 13, of 14 uur.
Op dat moment (13.45) kwamen we van 2 uur line dans les bij Andrea in hotel Nereo. Op de straten lagen veel plassen, er waren stort buien geweest waar wij niets van hadden gemerkt.
De lunch werd dus thuis brood.
Avond maal capucijners(blik) met rundergehakt en iceberg sla.
's-avonds een rondje gelopen maar nergens gebleven.
Zaterdag 21 februari 2015
Aan de horizon leken de donkere wolken uit de zee te komen, richting het strand. Wel waren er zonnige plekken tussendoor.
Overdag flaneren over de boulevard.
De lunch gebakken eieren en tegen de avond paella thuis gegeten.
We zijn bij de ons bekende dansplaatsen wezen kijken, maar uiteindelijk naar hotel Don Pancho gegaan. Een muzikant met een combinatie van line dance en ballroom dansen.
Had er nog nooit van gehoord, hier deden ze veel aan sequence dansen.
Het lijkt een beetje op "stijl" dansen maar dan paren in een kring met allemaal de zelfde serie danspassen. De leeftijdsgroep 45-55 was wel de jongste aanwezig.
Op de terugweg was de wind weer behoorlijk toegenomen.
Zondag 22 februari 2015.
Met een zonnetje erbij werd de temperatuur best aangenaam, kalme zee bijna geen golfslag.
Over de boulevard zijn we naar het oude centrum gelopen en er iets doorheen naar het Poniente strand , het is op zondag wel een beetje aansluiten in de wandel file. Overal waar een bizondere aktiviteit is blijven de mensen (en ook wij) even staan kijken.
Aan de zee spelen hoofdzakelijk kinderen in het zand. Sommige mannen en een enkele vrouw zoeken na teveel alcohol afkoeling in de zee, wat ook bekijks trekt.
Later werden de wolken wel wat dreigend donker, maar er viel bijna geen drup.
Op de terug weg zijn we door de winkel straten gelopen.
De warme maaltijd 3 gangen soep/salade, sunday roast, ijsje toe met een glas wijn voor € 6.95 deed ons wel weer wat aan India denken, want het vlees was zwaar gepeperd.
's-avonds zijn we naar hotel Riviera geweest, dansen bij Paula van 21 tot 23 uur.