Maandag 19 februari 2018 naar Moulay- Bousselham
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
20 Februari 2018 | Marokko, Moulay-Lahsene
Het was wat bewolkt. We zijn op de fiets terug gereden naar het oude centrum. Om 10.00 uur zou daar de Orange telefoonwinkel open gaan. We kwamen vcoor eebn gesloten winkel terecht. Bij een buurman gevraagd of de geblindeerde winkel wel een orange center was, want het kan hier natuurlijk ook zijn dat het niet is wat er op staat. Hij gaf aan dat 10.00 uur een rekbaar begrip is en dat we het later maar weer een keer moesten proberen. Er vlakbij was een voetgangers winkel straat. Die hebben we af gelopen. Er is veel kleine nering.
Voor bij de thee/koffie een witte en een chocolade tompouce gekocht. Samen 4.5 DH ofwel € 0.45 ze werden ieder in een apart papiertje gewikkeld. Ondertussen was de orange winkel geopend. We hebben nu ieder eeen sim kaart met 10 gb en een Marokkaans telefoonnummer ieder DH 100 voor de data en DH 30 voor de kaart.(€ 13 per stuk).
Na legen van vuil water en vullen met schoon water zijn we op weg gegaan.
Bij het uitrijden van Larache de diesel tank bijgevuld. Hier is nog geen self-service. na 194 km rijden ging er nu 66.4 liter in voor € 0,964 per liter.
Voor het gemak hou ik het op 1 euro = 10 dirham.
Bij de eerste bank opname zag ik dat ik er voor 2000 dirham 187 euro werd afgeschreven.
We hadden een misverstand, ik had begrepen dat Corrie over de N1 wilde, daardoor meer kilometers gemaakt dan nodig om in Moulay Bousselham te komen. We staan op "camping international", aan een baai waar de kleine vissersboten (nog met riemen of een kleine buitenbord motor) hun vangst aan wal brengen. De gekozen plek is niet geheel vlak, maar geeft een mooi uitzicht. Avondeten: mihoen met doperwten en zeevruchten.
Gereden 107 km, coordinaten: N34.87490 W6.128750 op een hoogte van -13 meter
Gereden totaal 3813 km, getankt totaal 310.2 ltr
Dit is de eerste keer dat ik probeer een bericht van de laptop via de telefoon te verzenden.
20 Februari 2018 - 15:19
Anja:
Hallo lieverds
Wat een heerlijk verslag weer -
21 Februari 2018 - 10:29
Tonnie:
Je bericht is goed aangekomen. Fijn om mee te genieten van jullie reis. Veel plezier. -
22 Februari 2018 - 16:26
Wil:
Ik had deze gemist ,want ik was gisteren bij Sas . o te lezen hebben jullie het wel naar je zin.Ik wens jullie veel plezier ,en ik volg jullie op de voet .Gr. -
22 Februari 2018 - 16:36
WIL:
ik heb het gelezen dat is niet duur 45 cent voor 1 tom poche waarom heb je niet zo lekker geslapen, en je hebt een aardig eind gefietst geloof ik Er komt hier de russische beer ze verwachte strenge vorst ze hopen zelf op de11 stedentocht voor mij hoeft het niet meer Met Greet gaat het niet goed ze schijnt niet meer te drinken. Ik hoop dat jullie nog een hoop plezier hebben Gr -
22 Februari 2018 - 20:28
Dirk:
Leuk om het weer te lezen.
Pas op als je weer thuis komt er loop een wolf in veenendaal rond.