naar La Palmera te Cabo Negro
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
11 Maart 2018 | Marokko, Beni Boufrah
Zaterdag 10 maart 2018
Tot 3 uur 's-middags is het droog en zonnig gebleven in Torres de Alcala. Dat was ook zo voorspeld.
Om morgen niet zo ver naar de veerboot te hoeven rijden hebben we besloten om nu naar La Ferma in Cabo Negro te gaan over de N16. Morgen hoeven we dan niet extreem vroeg op te staan om op tijd bij de veerboot van 13.30 in Tanger Med te zijn.
De weg was heel kronkelig. Er stond zoveel wind dat ik bij bergop soms een extra versnelling terug moest schakelen.
Bij bochten was de zijwind ook lastig. De wind kwam uit zee en moest de bergen over naar het binnenland. Als er een klim of afdaling was tussen de bergen, was het in de bochten echt oppassen voor de sterke windvlagen. Volgens de route planner hadden we er in 2 1/2 uur kunnen zijn. Met zware storm en regen kwamen we pas rond 20.30 uur op onze bestemming aan. Het is een eenvoudige overnachtingsplaats bij een hotel. €6 voor de nacht, zonder stroom wel met water. Er is ook gratis wifi, maar dan moet je wel door storm en regen terug lopen naar het hotel. Ik schat zo'n 250 meter over een open vlakte.
Bij het inkopen van de maaltijden hebben we niet zo goed op het zout gehalte gelet. Corrie had er een met 20% van de dagelijkse energie en 88% zout van de dagelijkse hoeveelheid, bij mij was dat 79%zout en 22% van de dagelijkse energiebehoefte . Corrie had gekozen voor reepjes varkensvlees in saus met doperwten en pasta. Mijn keus was zoetzure saus met kipblokjes en lang korrel rijst.
Gereden:201 km Totaalgereden: 5845 km
Coordinaten: N 35.66554 W 5.30571, hoogte circa 10 meter boven zee niveau.
11 Maart 2018 - 09:54
Anja:
Ha vakantie gangers
Ja dat lijkt mij ook niets om met een storm te rijden en dan vang je met een camper toch wel meer wind.
Blij dat jullie veilig zijn aangekomen.
Nu een goede overtocht en een heerlijke reis verder richting ons kikkerlandje