Stadag
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
10 Maart 2018 | Marokko, Beni Boufrah
Rustdag
We zijn blijven staan op dezelfde plek.
Genieten van het mooie weer. De wind uit zee is (wat) koud.
Rond drie uur koelde het nog meer af en moest ik er een trui bij aantrekken.
Tijdens de wandeling door het dorpje (4 straten en een politie bureau) konden we vers rond brood kopen.
In het dorp is nog geen waterleiding. Er zijn twee water tappunten waar men plastic kannen kan vullen. Als je pech hebt is het wat lang wachten voor je aan de beurt bent.
Er stond een man twee tanks te vullen die over de rug van een ezel waren bevestigd.In iedere tank ging denk ik wel 20/25liter. Het water stroomde met de snelheid van een kopje vullen van uit een theepot.
We hebben muntthee(C) en zwarte koffie(H) gedronken.
Besteld en betaald(€ 1) werd het later bij ons gebracht.
We zaten aan een rond tafeltje met parasol en drie stoelen op aan het einde van het plateau, met 10 meter steenstrand van de zee.
De lamsvlees botjes van de vorige dag hadden we in een plastic zak verpakt in een afval bak gegooid.
Een zwerfhond hapte de zak uit de bak en scheurden die open.
Van de botjes en bananenschillen die ering zaten bleef niet veel over. Op deze plek staat nog een Nederlandse auto, een Zweedse en een Zwitserse. Uitwisselen van ervaringen over plekken waar je vrij kan staan en goede campings hoort dan ook bij het dagelijkse ritueel.
Avond eten: gekleurde pasta, kalkoenvlees uit een blik en een blikje gemengde groeten.
10 Maart 2018 - 14:37
Marianne Van Den Berg:
hoi
waar zijn de foto,s ,ik kan ze niet vinden.
nog een fijne reis.
liefs van Nico en Marianne