Coimbra, Portugal
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
23 September 2019 | Portugal, Coimbra
20 september 2019 Vrijdag
Het is deze dag overwegend bewolkt gebleven.
Bij opstaan was het hoog water.
We staan aan een haventje, in de vorm van een pijpenla.
Aan iedere walkant 1 afgemeerde prauw, dan is er nog ruimte voor om een om er tussen door te varen.
Er zijn 2 manieren om aan boord te komen:
via een loopplank aan een drijvende ponton of met gebruik van een loopbrug die tot het diepre gedeelte gaat en dan via een eigen gefabriceerde ladder naar beneden.
Beide mogelijkheden zijn niet zonder risico. Zou er een veiligheidsinspectie komen dan wordt zeker 90 % van de stellages afgekeurd. Gebroken planken worden niet vervangen, op onder en bovenkant wordt er een overlappend plankje op gespijkjerd.
Er stond een route aangegeven, die hebben we gewandeld. We liepen ca. 1 km langs de oever om bij weer zo een zelfde haven te komen. Vandaar het land in om met een omweg via het dorp weer terug te komen bij de camper. Onderweg in een cafe koffie/thee gedronken, met een chocolade croisant was dat € 2,50.
Er stond een cigaretten automaat, wel met een soort leeftijds beveiliging, hoeveel cigaretten er in een pakje zitten kon ik niet ontdekken, voor de bekende merken was de prijs per verpakking € 4,40 tot € 4,90.
We aten rauwkost met linzen en rundergehakt.
21 september Zaterdag
Het heeft vannacht flink geregend en de voorspelling voor vandaag is niet beter.
We werden (voor ons doen) vroeg gewekt, doordat een groep vissers en ex- een uitgebreide conversatie begonnen. Er zijn veel schepen uitgevaren. Bij laag water valt de haven bijna geheel droog, we zullen ze niet meer zien binnenvaren.
Via relatief smalle wegen zijn we gereden naar Gafhana de Nazare.
Onderweg veel regen en ook in de wandeling die we daar maakten liet Pluvius regelmatig merken dat hij er ook was.
Voor afwisseling aten we een keer "vegan" piza.(wat ik uit de verpakking begreep)
De topping was spinazie, dat leek me wel ok, maar kaas eronder? We deelden er 2 samen. Bij de laatste was er ook de smaak van pindakaas. De bodem leek wel Zweeds knackebrod. Kortom die zullen we niet meer kopen. Met gekletter van regen vielen we in slaap. In de nacht werden we wakker doordat een paar duikers, met luchtflessen, die terug kwamen van het verzamelen van schelpen.
22 September 2019 Zondag
Met zon reden we naar Coimbra.
Daar aangekomen was de overnachtinsplaats echter nog onbereikbaar, door een andere aktiviteit.
Door de politie werden we naar een "verzamelplaats" gestuurd waarvandaan we later in de middag naar de overnachtingsplaats konden rijden.
Welke aktiviteit er op dat terrein was hebben we niet kunnen ontdekken. Op afstand konden we zien dat in de loop van de middag verkeers geleidingshekken werden weggehaald.
Daarop konde we naar de ovenrachtingsplaats rijden.
We dachten dat het was in Coimbra, maar het bleek Avenida Ines de Castro in Santa Clara e Castello Viegas (Santa Kruz) West 08.25'45,1" Noord 40.11'54,5"
Gereden 73 km, totaal 3373 km.
Er staan hier heel veel campers. Via een loopbrug over de rivier komen we in Coimbra.
Zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.
Dit keer aten we in de stad: Corrie gepaneerde gebakken vis met friet, ik bakelau met salade. De koffie toe was bij de prijs inbegrpen, voor de thee die Corrie koos moest extra worden bijbetaald.
Het vingerhoedje koffie,dat ik kreeg, met de suiker erbij smaakte als een haags hopje.
23 September 2019 - 14:03
Tonnie:
Coimbra, de stad van de fado. Nog van genoten?
En de oudste universiteitsstad van Portugal. Is het studiejaar al begonnen? Leuk en gezellig 'avonds pleinen
vol studenten.