Woensdag
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
06 Februari 2019 | Frankrijk, Laissey
Op ongeveer 800 meter hoogte begon de dag met zon boven en een wolken dek onder onze overnachtingsplaats,Saint Germain du Teil. Dooiende sneeuw was in de nacht weer vast gevroren, met spiegelgladde plekken als gevolg. Terug rijdend naar de doorgaande weg was het zicht af en toe zo slecht dat de mist achterlamp aan moest.
In de loop van de daag werd het weer steeds beter en ging ook de temperatuur omhoog. Na het passeren van de Frans-Spaanse grens voelde de warmte aan als bij een zomervakantie. We zijn gekomen tot Candasnos door een iets afwijkende route via het binnenland te nemen. Hoogte 264 meter. Vandaag gereden 664 km, totaal 1895 km. Oost 00.03,53.7,, Noord 41.30,11.7,,
Ons avondeten: Maiskolf, rauwkost salade en gehakt balletjes.
Na 662 km rijden was er in 17401-Arbucies een tankbeurt, 53.5 liter van € 1.109 per liter.
Het was een onbemande zelfbediening, waarbij uitleg ontbrak. In de muur waar eerder de "kassa" geweest moest zijn was een scherm waarop een paar vlaggen van landen. Op goed geluk de Engelse vlag gekozen. Bingo! er volgde een duidelijke uitleg in een taal die ik verstond.