tot in Moulay Bousselham op 19 maart 2019
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Corrie en Herman
19 Maart 2019 | Frankrijk, Moulay
In ons tijdschema wordt het tijd om richting de veerboot te gaan.
De meest voor de hand liggende route daarvoor is door/over het hoge atlas gebergte.
We reden soms meer dan 2000 meter hoog. Het was daar erg koud en er lag nog sneeuw.
De slagbomen voor de berg routes was wel open, maar we hoorden van mensen op de camping waar we aankwamen dat zij een paar dagen daarvoor nog moesten wachten. Vooraf gegaan door een sneeuw schuiver zijn zij in colone over de passen gegaan.
Camping Amazigh is eenvoudig met een beperkt wifi berijk.
We stonden tussen de bloeiende amandelbomen.
Bij opstaan is de dieselolie gestookte hetelucht kachel aan gezet: het was in de badkamer maar 6 graden!
Er was veel wind en het bleef koud. Pas terug in de lagere dalen, uit de wind met volop zon werd het weer aangenamer. Het gebied rond Azrou doet denken aan Zwitserland met zijn bergen en in wintersport stijl gebouwde huizen. Overnachting zonder stroom 5 euro.
Warme maaltijd: rode kool(pot) met hache(blik) de hache was gwoon niet lekker, zag eruit als pindasaus en naar vlees en smaak was het raden.
Gereden 314 km, totaal 5628 km.
N33.44965 W5.1702
Maandag 18 maart 2019 naar Moulay Idriss en daarna doorstek naar de oceaan kust Moulay Bousselham.
De ochtend begint nog erg koud, wel met volop zon.
Na 100 km komen we in Moulay Idriss een tegen de berg aangebouwd dorp, waar we al eerder geweest zijn. De sfeer daar en door de zon ligging maken het voor ons de moeite van waard van een herhaald bezoek. We zijn niet de enigen die daar graag komen. Het is dan ook zoeken naar een parkeerplaats. Nu wel op een bepaalde manier gereguleerd. We betaalden 1 euro voor 1 dag ongelimiteerd (bewaakt?) parkeren.
Aan een groot plein kochten we drinken en een pannenkoek. Er was ook keuze uit verschillende gedroogde vijgen, waar we 1 kilo van hebben gekocht. Toen we na het koffie drinken nog een keer terug gingen was de prijs ineens 3 euro per kilo hoger.
We zijn doorgereden naar Moulay Bousselham waar we op camping International zijn gaan staan.
Ons avondeten: blokjes (diepvries)-spinazie met penne en een mengeling van zee vruchten.
Gereden 242 km, totaal van huis nu 5870 km
Noord 34.8761 West 6.28851